Schemerstad, theater tussen dag en nacht

ProKwadraat organiseert bijzondere evenementen zoals Schemerstad. Publiek vaart in boten langs vijf speciaal voor het evenement gemaakte theaterstukken in de Leidse binnenstad. De vijfde editie van 2014 was weer een grandioos succes met twee uitverkochte avonden. Hierbij nog terugkijken met het volgende filmpje.

Klik hier voor Schemerstad

Groepswijzer.nl LadiesWalk

Organisator ProKwadraat kijkt zeer tevreden terug op de 7e editie van de Groepswijzer.nl LadiesWalk. De wandeling speciaal voor vrouwen en het goede doel. Voor de eerste keer was het start en eindpunt Museum Volkenkunde. Deelnemers konden kiezen uit een wandeling van 10 of 20 km in en rondom Leiden en een begeleide stadswandeling van 5 km. Na afloop ontvingen de dames een goodiebag en konden zij op vertoon van hun routebeschrijving het museum Volkenkunde bezoeken. Voor het goede doel van deze editie ‘Franniez’ werd € 500.

Een fotoregistratie kunt u vinden op www.ladieswalk.nl.

Bekijk hier de foto’s

Klik hier voor meer info

BIGGG! Smallband-festival in de Pieterswijk

Een dag per jaar staat de Pieterwijk in het teken van het BIGGG! smallband-festival. Tal van kleine ensembles spelen op straat, in huiskamers, in restaurants en historische ruimtes.
Ga naar BIGGG!

Tientallen groepsuitjes in heel de randstad

ProKwadraat-Groepswijzer.nl heeft een uitgebreid assortiment aan groepsuitjes in Leiden, Haarlem, Delft, Den Haag, Kaag en Braassem, Amsterdam, Dordrecht, Gouda en de Zuid-Hollandse kust. Onze arrangementen kenmerken zich door de cultuurhistorische invalshoek maar er is natuurlijk ook veel aanbod aan vermaak.

Ga naar Groepswijzer.nl

OPENBARING Leiden, Stadswandeling in beeld en geluid

OPENBARING Leiden is een wandeling langs kunst in de openbare ruimte in de binnenstad van Leiden. Aan de kunst de wandeling aandoet is een video- of audio fragment toegevoegd die met telefoon of tablet bekeken of beluisterd kan worden.
Lees hier meer over het project

Bierwandelingen

ProKwadraat organiseert ieder jaar twee bierwandelingen door de Leidse binnenstad. In de lente de Lentebierwandeling en in het najaar de Bokkenwandeling. Tijdens een afwisselende wandeling door de historische binnenstad proeft men zes verschillende bieren van kleine Nederlandse brouwerijen in evenzovele cafés.
Bier proeven en wandelen in een de historische binnenstad van Leiden!

Proeftocht, culinaire wandelingen in Leiden

Op 8 maart en 21 juni 2015 organiseert ProKwadraat-Groepswijzer.nl weer een Proeftocht door Leiden. Aan de hand van een aantrekkelijke wandeling worden in zes restaurants zes gangen met bijbehorend hapje genuttigd.
Klik hier om te reserveren

Quizwijzer.nl

Quizwijzer.nl is een onderdeel van het groepsarrangementenbureau Groepswijzer.nl dat zich gespecialiseerd heeft in het maken en uitvoeren van Quizzen. In haar standaardpakket zitten de volgende quizzen: Pubquiz, Popquiz, Filmquiz, Dinerquiz, maar ook een ‘quiz op maat’ behoort tot de mogelijkheden.
Klik hier voor meer info

ProKwadraat-Groepswijzer: vrijetijdsmarketing, evenementenorganisatie en groepsuitjes.

Bedenker, initiator en uitvoerder van cultuur, kunst en vrijetijdsprojecten, (groeps-)uitjes en evenementen

Teamfoto-met-logo

Ons team v.l.nr.: Frank van Leeuwen, Willemien van Lint, Bart in ‘t Veld en Nanja Giesbert – de Haan.

Combilogo-ProGroe-2015ProKwadraat-Groepswijzer.nl is een bedrijf dat zich sinds 2006 bezig houdt met vrije tijd in de ruimste zin van het woord. De wortels van het bedrijf liggen in Leiden, maar zij slaat haar vleugels uit over heel Zuid-Holland.

  • ProKwadraat Vrijetijdsmarketing richt zich op productontwikkeling en marketing binnen de sector vrije tijd, toerisme en recreatie. Het creëren van nieuwe producten voor opdrachtgevers, het vermarkten van het product en de bijbehorende promotie behoren tot de expertise van ProKwadraat Marketing.
  • ProKwadraat Special events houdt zich bezig met organisatie van  presentaties, jubilea, openingen en personeelsfeesten.
  • ProKwadraat-Groepswijzer.nl, is de afdeling die gespecialiseerd is in groepsarrangementen en die met een breed aanbod aan uitjes naar buiten treedt.
  • ProKwadraat Publieksevenementen organiseert publieksevenementen in Leiden en omstreken waarvan de Schemerstad, de Groepswijzer.nl LadiesWalk en BIGGG! de bekendste zijn.

De verschillende elementen binnen deze vier takken hangen natuurlijk nauw samen, waardoor ProKwadraat creatie en uitvoering in één hand kan houden.

Onze evenementen in 2015

Nieuws van ProKwadraat-Groepswijzer.nl

Groepswijs XVII – Gewichten en de Waag…

Overal in de wereld is een meter een meter en een kilo een kilo. Maar dat was ooit heel anders. Een schepel was een inhoudsmaat van ongeveer 10 liter, hoewel daar nogal wat variatie in zat, afhankelijk van waar je was. Maar een schepel kon ook een oppervlaktemaat... Lees meer

>>>Groepswijs XV – Wat betekent deze plaatsnaam?<<<

Ben je ook wel eens nieuwsgierig waar de naam van je woonplaats vandaan komt? Waar komt de naam Amsterdam, Delft, Dordrecht, Den Haag, Gouda, Haarlem of Leiden vandaan? Amsterdam dankt zijn naam aan de ligging bij een in de 13e eeuw aangelegde dam in de Amstel. De Dam... Lees meer

>>>Groepswijs XIV – Wat weet je van Sushi?<<<

>>>Groepswijs XIV – Wat weet je van Sushi?<<< Sushi is kleefrijst met rijstwijnazijn in combinatie met vis, schelpdieren of ander ingrediënten. Men is in de 15e eeuw in China gestart met een bepaalde bewaarmethode om vis langer houdbaar te... Lees meer

Gidsen Groepswijzer.nl te gast in Pieterskerk Leiden

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Gidsenteam van Groepswijzer.nl waren wij te gast in de Pieterskerk. Enerzijds voor een rondleiding van onze gidsen door de Pieterskerk om het kennisniveau van dit monument op te frissen cq. te verdiepen. Anderzijds om een... Lees meer

>>>Groepswijs XIII – Dordtse Schapenkoppen<<<

Veel steden in Nederland kennen het fenomeen van een bijnaam voor de inwoners. Deze naam kan verbonden zijn aan een carnavalstraditie (Oeteldonk – Den Bosch), een scheldnaam of geuzennaam (Glibbers – Leiden) zijn of voortkomen uit de beroepen die lang in... Lees meer

>>>Groepswijs XII – Gasthuis<<<

Gasthuizen komen in veel steden voor, maar wat is een gasthuis nu precies? In de loop van de eeuwen is de betekenis hiervan veranderd. In eerste instantie opgericht als huis om gasten -vreemdelingen- op te vangen, wordt het vanaf de middeleeuwen een instelling waar... Lees meer

Kookworkshop Amsterdam, Haarlem en Den Haag

Lekker en gezellig kokkerellen, dat is waar het vooral om draait bij een kookworkshop. Want als u lekker kookt, zult u daarna lekker eten en bij gezelligheid smaakt alles sowieso veel beter. Dus stort u met uw groep op een cuisine naar keuze: de Italiaanse keuken... Lees meer