Schemerstad, theater tussen dag en nacht

ProKwadraat organiseert bijzondere evenementen zoals Schemerstad. Publiek vaart in boten langs vijf speciaal voor het evenement gemaakte theaterstukken in de Leidse binnenstad. De vijfde editie van 2014 was weer een grandioos succes met twee uitverkochte avonden. Hierbij nog terugkijken met het volgende filmpje.

Klik hier voor Schemerstad

Groepswijzer.nl LadiesWalk

Organisator ProKwadraat kijkt zeer tevreden terug op de 7e editie van de Groepswijzer.nl LadiesWalk. De wandeling speciaal voor vrouwen en het goede doel. Voor de eerste keer was het start en eindpunt Museum Volkenkunde. Deelnemers konden kiezen uit een wandeling van 10 of 20 km in en rondom Leiden en een begeleide stadswandeling van 5 km. Na afloop ontvingen de dames een goodiebag en konden zij op vertoon van hun routebeschrijving het museum Volkenkunde bezoeken. Voor het goede doel van deze editie ‘Franniez’ werd € 500.

Een fotoregistratie kunt u vinden op www.ladieswalk.nl.

Bekijk hier de foto’s

Klik hier voor meer info

BIGGG! Smallband-festival in de Pieterswijk

Een dag per jaar staat de Pieterwijk in het teken van het BIGGG! smallband-festival. Tal van kleine ensembles spelen op straat, in huiskamers, in restaurants en historische ruimtes.

Ga naar BIGGG!

Tientallen groepsuitjes in heel de randstad

ProKwadraat-Groepswijzer.nl heeft een uitgebreid assortiment aan groepsuitjes in Leiden, Haarlem, Delft, Den Haag, Kaag en Braassem, Amsterdam, Dordrecht, Gouda en de Zuid-Hollandse kust. Onze arrangementen kenmerken zich door de cultuurhistorische invalshoek maar er is natuurlijk ook veel aanbod aan vermaak.

Ga naar Groepswijzer.nl

Bierwandelingen

ProKwadraat organiseert ieder jaar twee bierwandelingen door de Leidse binnenstad. In de lente de Lentebierwandeling en in het najaar de Bokkenwandeling. Tijdens een afwisselende wandeling door de historische binnenstad proeft men zes verschillende bieren van kleine Nederlandse brouwerijen in evenzovele cafés.

Bier proeven en wandelen in een de historische binnenstad van Leiden!

Quizwijzer.nl

Quizwijzer.nl is een onderdeel van het groepsarrangementenbureau Groepswijzer.nl dat zich gespecialiseerd heeft in het maken en uitvoeren van Quizzen. In haar standaardpakket zitten de volgende quizzen: Pubquiz, Popquiz, Filmquiz, Dinerquiz, maar ook een ‘quiz op maat’ behoort tot de mogelijkheden.

Klik hier voor meer info

ProKwadraat-Groepswijzer: vrijetijdsmarketing, evenementenorganisatie en groepsuitjes.

Bedenker, initiator en uitvoerder van cultuur, kunst en vrijetijdsprojecten, (groeps-)uitjes en evenementen

Teamfoto-met-logo

Ons team v.l.nr.: Frank van Leeuwen, Willemien van Lint, Bart in ‘t Veld en Nanja Giesbert – de Haan.

Combilogo-ProGroe-2015ProKwadraat-Groepswijzer.nl is een bedrijf dat zich sinds 2006 bezig houdt met vrije tijd in de ruimste zin van het woord. De wortels van het bedrijf liggen in Leiden, maar zij slaat haar vleugels uit over heel Zuid-Holland.

  • ProKwadraat Vrijetijdsmarketing richt zich op productontwikkeling en marketing binnen de sector vrije tijd, toerisme en recreatie. Het creëren van nieuwe producten voor opdrachtgevers, het vermarkten van het product en de bijbehorende promotie behoren tot de expertise van ProKwadraat Marketing.
  • ProKwadraat Special events houdt zich bezig met organisatie van  presentaties, jubilea, openingen en personeelsfeesten.
  • ProKwadraat-Groepswijzer.nl, is de afdeling die gespecialiseerd is in groepsarrangementen en die met een breed aanbod aan uitjes naar buiten treedt.
  • ProKwadraat Publieksevenementen organiseert publieksevenementen in Leiden en omstreken waarvan de Schemerstad, de Groepswijzer.nl LadiesWalk en BIGGG! de bekendste zijn.

De verschillende elementen binnen deze vier takken hangen natuurlijk nauw samen, waardoor ProKwadraat creatie en uitvoering in één hand kan houden.

Onze evenementen in 2015

Nieuws van ProKwadraat-Groepswijzer.nl

Herinnering Bombardement – Maarten van Maanen

Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwamen naast militairen voor het eerst ook grote aantallen burgers om. Ook in Leiden. Het kunstwerk van Maarten van Maanen staat hier bij stil. Steeds als je het ziet wordt je opgeroepen na te denken over oorlog, geruzie overal ter wereld.

Deel dit met vrienden en bekenden!

read more

Perfecte sfeer bij Bokkenwandeling!

Het weer was goed, het bier was goed en de sfeer was uitstekend! De organisatie van de Bokkenwandeling kijkt uitermate tevreden terug op dit succesvolle bierevenement. Meer dan zeshonderd bierliefhebbers maakten een wandeling langs zes cafés waar genoten werd van... read more

Groepswijs IV – Waar komt de Schreierstoren vandaan?

Ga eens in Amsterdam met uw rug naar de Schreierstoren staan… u ziet de spoorlijn. In de 17e eeuw zou u een woud van masten gezien hebben. Hier lagen de schepen in het IJ, klaar voor lange reizen voor de Verenigde Oostindische Compagnie. Het IJ was vroeger een groot... read more

4e Bokkenwandeling Leiden zondag 9 november 2014

Op zondag 9 november 2014 kan er weer Bockbier geproefd worden in Leiden. Groepswijzer.nl en Bierproeverij Op Eigen Wijze hebben weer een aantrekkelijke route langs zes cafés uitgezet waar evenzovele Bockbieren van kleine Nederlandse brouwerijen geproefd gaan worden. Bij het Bockbier wordt een bijpassend hapje geserveerd.

Deel dit met vrienden en bekenden!

read more

Leids Wielershirt editie 2015

Begin 2015 is er weer een Leids Wielershirt. Reserveren kan vanaf nu. Sponsoren kan ook. Reserveer nu een plek op dit schitterende shirt.

Deel dit met vrienden en bekenden!

read more

Nu ook Broodje Aap Wandeling in Den Haag!

De in Leiden zeer succesvolle Broodje Aap wandeling is nu ook te boeken in Den Haag. Tijdens deze quiz-wandeling vertelt een gids bij een aantal Haagse locaties een opmerkelijke anekdote. Telkens wordt dat verhaal besloten met de vraag: Is dit waar gebeurd of is dit... read more

31 augustus 2014 BIGGG! Smallband-festival

Op zondagmiddag 31 augustus wordt voor de derde maal een Smallbands Festival georganiseerd in de Pieterswijk. Ook dit jaar valt er weer veel muzikaal te genieten en kenmerkt de programmering zich door grote diversiteit aan muziekstijlen. Een aantal toppers zijn; het... read more

Wethouder Robert Strijk spreekt bij kranslegging

14 juli: naar Rembrandts 408ste verjaardag Robert Strijk spreekt bij kranslegging Maandag 14 juli zal om middernacht weer een krans gelegd worden bij de buste van Rembrandt aan de Witte Singel. Samen met initiatiefnemers Ben Walenkamp en Tjeerd Scheffer kan iedereen... read more

Schemerstad staat op de kaart in Leiden

Afgelopen vrijdag en zaterdag was het Leidse water gevuld met boten. Het publiek van het theaterevenement Schemerstad trok van de ene naar de andere locatie en genoot van prachtige voorstellingen. Deze vijfde (uitverkochte) editie toonde aan dat Schemerstad op de... read more

Schemerstad, theater tussen dag en nacht

Op 23 en 24 mei zal het weer schemeren in Leiden tijdens Schemerstad. Hét theaterevenement van het jaar zal Leiden verrassen met bijzondere voorstellingen op bijzondere plekken. Van grappig tot zwaarmoedig, van groots en indrukwekkend tot klein en intiem, toont... read more

Drukbezochte Leidse Draaiorgeldag in Hooglandse kerk

Ook dit jaar stonden vrijwel alle Leidse draaiorgels opgesteld in de Hooglandse kerk te Leiden. Bijna 30 draaiorgels speelden om beurten hun mooiste lied waarbij om het uur de Noabers bij de Mortier van Weima fragmenten van Operetteklassiekers ten gehore brachten.... read more

Natte maar gezellige Lentebierwandeling 2014

De Lentebierwandeling in Leiden was wederom erg gezellig. In negen kroegen (l’Esperance, Einstein, North End, Lemmy’s, In de Oude Marenpoort, Re-Spons, de Keyzer, de Vergulde Kruik en Sociëteit de Burcht) werd volop geproefdvan de diverse Lentebieren van... read more

Deel dit met vrienden en bekenden!