Schemerstad, theater tussen dag en nacht

ProKwadraat organiseert bijzondere evenementen zoals Schemerstad. Publiek vaart in boten langs vijf speciaal voor het evenement gemaakte theaterstukken in de Leidse binnenstad. De vijfde editie van 2014 was weer een grandioos succes met twee uitverkochte avonden. Hierbij nog terugkijken met het volgende filmpje.

Klik hier voor Schemerstad

Groepswijzer.nl LadiesWalk

Organisator ProKwadraat kijkt zeer tevreden terug op de 7e editie van de Groepswijzer.nl LadiesWalk. De wandeling speciaal voor vrouwen en het goede doel. Voor de eerste keer was het start en eindpunt Museum Volkenkunde. Deelnemers konden kiezen uit een wandeling van 10 of 20 km in en rondom Leiden en een begeleide stadswandeling van 5 km. Na afloop ontvingen de dames een goodiebag en konden zij op vertoon van hun routebeschrijving het museum Volkenkunde bezoeken. Voor het goede doel van deze editie ‘Franniez’ werd € 500.

Een fotoregistratie kunt u vinden op www.ladieswalk.nl.

Bekijk hier de foto’s

Klik hier voor meer info

BIGGG! Smallband-festival in de Pieterswijk

Een dag per jaar staat de Pieterwijk in het teken van het BIGGG! smallband-festival. Tal van kleine ensembles spelen op straat, in huiskamers, in restaurants en historische ruimtes.
Ga naar BIGGG!

Tientallen groepsuitjes in heel de randstad

ProKwadraat-Groepswijzer.nl heeft een uitgebreid assortiment aan groepsuitjes in Leiden, Haarlem, Delft, Den Haag, Kaag en Braassem, Amsterdam, Dordrecht, Gouda en de Zuid-Hollandse kust. Onze arrangementen kenmerken zich door de cultuurhistorische invalshoek maar er is natuurlijk ook veel aanbod aan vermaak.

Ga naar Groepswijzer.nl

OPENBARING Leiden, Stadswandeling in beeld en geluid

OPENBARING Leiden is een wandeling langs kunst in de openbare ruimte in de binnenstad van Leiden. Aan de kunst de wandeling aandoet is een video- of audio fragment toegevoegd die met telefoon of tablet bekeken of beluisterd kan worden.
Lees hier meer over het project

Bierwandelingen

ProKwadraat organiseert ieder jaar twee bierwandelingen door de Leidse binnenstad. In de lente de Lentebierwandeling en in het najaar de Bokkenwandeling. Tijdens een afwisselende wandeling door de historische binnenstad proeft men zes verschillende bieren van kleine Nederlandse brouwerijen in evenzovele cafés.
Bier proeven en wandelen in een de historische binnenstad van Leiden!

Proeftocht, culinaire wandelingen in Leiden

Op 8 maart en 21 juni 2015 organiseert ProKwadraat-Groepswijzer.nl weer een Proeftocht door Leiden. Aan de hand van een aantrekkelijke wandeling worden in zes restaurants zes gangen met bijbehorend hapje genuttigd.
Klik hier om te reserveren

Quizwijzer.nl

Quizwijzer.nl is een onderdeel van het groepsarrangementenbureau Groepswijzer.nl dat zich gespecialiseerd heeft in het maken en uitvoeren van Quizzen. In haar standaardpakket zitten de volgende quizzen: Pubquiz, Popquiz, Filmquiz, Dinerquiz, maar ook een ‘quiz op maat’ behoort tot de mogelijkheden.
Klik hier voor meer info

ProKwadraat-Groepswijzer: vrijetijdsmarketing, evenementenorganisatie en groepsuitjes.

Bedenker, initiator en uitvoerder van cultuur, kunst en vrijetijdsprojecten, (groeps-)uitjes en evenementen

Teamfoto-met-logo

Ons team v.l.nr.: Frank van Leeuwen, Willemien van Lint, Bart in ‘t Veld en Nanja Giesbert – de Haan.

Combilogo-ProGroe-2015ProKwadraat-Groepswijzer.nl is een bedrijf dat zich sinds 2006 bezig houdt met vrije tijd in de ruimste zin van het woord. De wortels van het bedrijf liggen in Leiden, maar zij slaat haar vleugels uit over heel Zuid-Holland.

  • ProKwadraat Vrijetijdsmarketing richt zich op productontwikkeling en marketing binnen de sector vrije tijd, toerisme en recreatie. Het creëren van nieuwe producten voor opdrachtgevers, het vermarkten van het product en de bijbehorende promotie behoren tot de expertise van ProKwadraat Marketing.
  • ProKwadraat Special events houdt zich bezig met organisatie van  presentaties, jubilea, openingen en personeelsfeesten.
  • ProKwadraat-Groepswijzer.nl, is de afdeling die gespecialiseerd is in groepsarrangementen en die met een breed aanbod aan uitjes naar buiten treedt.
  • ProKwadraat Publieksevenementen organiseert publieksevenementen in Leiden en omstreken waarvan de Schemerstad, de Groepswijzer.nl LadiesWalk en BIGGG! de bekendste zijn.

De verschillende elementen binnen deze vier takken hangen natuurlijk nauw samen, waardoor ProKwadraat creatie en uitvoering in één hand kan houden.

Onze evenementen in 2015

Nieuws van ProKwadraat-Groepswijzer.nl

Kookworkshop Amsterdam, Haarlem en Den Haag

Lekker en gezellig kokkerellen, dat is waar het vooral om draait bij een kookworkshop. Want als u lekker kookt, zult u daarna lekker eten en bij gezelligheid smaakt alles sowieso veel beter. Dus stort u met uw groep op een cuisine naar keuze: de Italiaanse keuken... read more

Herinnering Bombardement – Maarten van Maanen

Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwamen naast militairen voor het eerst ook grote aantallen burgers om. Ook in Leiden. Het kunstwerk van Maarten van Maanen staat hier bij stil. Steeds als je het ziet wordt je opgeroepen na te denken over oorlog, geruzie overal ter wereld.

read more

Perfecte sfeer bij Bokkenwandeling!

Het weer was goed, het bier was goed en de sfeer was uitstekend! De organisatie van de Bokkenwandeling kijkt uitermate tevreden terug op dit succesvolle bierevenement. Meer dan zeshonderd bierliefhebbers maakten een wandeling langs zes cafés waar genoten werd van... read more

Groepswijs IV – Waar komt de Schreierstoren vandaan?

Ga eens in Amsterdam met uw rug naar de Schreierstoren staan… u ziet de spoorlijn. In de 17e eeuw zou u een woud van masten gezien hebben. Hier lagen de schepen in het IJ, klaar voor lange reizen voor de Verenigde Oostindische Compagnie. Het IJ was vroeger een groot... read more

4e Bokkenwandeling Leiden zondag 9 november 2014

Op zondag 9 november 2014 kan er weer Bockbier geproefd worden in Leiden. Groepswijzer.nl en Bierproeverij Op Eigen Wijze hebben weer een aantrekkelijke route langs zes cafés uitgezet waar evenzovele Bockbieren van kleine Nederlandse brouwerijen geproefd gaan worden. Bij het Bockbier wordt een bijpassend hapje geserveerd.

read more

Nu ook Broodje Aap Wandeling in Den Haag!

De in Leiden zeer succesvolle Broodje Aap wandeling is nu ook te boeken in Den Haag. Tijdens deze quiz-wandeling vertelt een gids bij een aantal Haagse locaties een opmerkelijke anekdote. Telkens wordt dat verhaal besloten met de vraag: Is dit waar gebeurd of is dit... read more

31 augustus 2014 BIGGG! Smallband-festival

Op zondagmiddag 31 augustus wordt voor de derde maal een Smallbands Festival georganiseerd in de Pieterswijk. Ook dit jaar valt er weer veel muzikaal te genieten en kenmerkt de programmering zich door grote diversiteit aan muziekstijlen. Een aantal toppers zijn; het... read more

Wethouder Robert Strijk spreekt bij kranslegging

14 juli: naar Rembrandts 408ste verjaardag Robert Strijk spreekt bij kranslegging Maandag 14 juli zal om middernacht weer een krans gelegd worden bij de buste van Rembrandt aan de Witte Singel. Samen met initiatiefnemers Ben Walenkamp en Tjeerd Scheffer kan iedereen... read more
Share This