Ook een Stadsganzenbord in uw stad?

Speelse manier om een stad te ontdekken…

Het Stadsganzenbord is een speelse manier voor bezoekers om een stad te leren kennen. Aan de hand van een originele 17e-eeuwse plattegrond van Joan Blaeu op groot formaat moet de bezoeker zijn weg vinden en vragen beantwoorden over de geschiedenis van de stad.

Groepswijzer.nl, bedenker en ontwikkelaar van het spel, heeft versies uitgezet in Leiden, Amsterdam, Den Haag, Gouda, Delft, Haarlem en Dordrecht.
In deze steden hebben reeds duizenden bezoekers zich vermaakt met het Stadsganzenbord.

Ideaal groepsuitje en educatief programma…

Het Stadsganzenbord is een groepsuitje voor particulieren en bedrijven/overheden. Iedere groep wordt verdeeld in een aantal teams, die de stad intrekken voor een vermakelijk dagje uit. Het spel combineert een lichte vorm van competitie met vermaak en serieuze (maar onderhoudende) informatie. Meestal wordt het verkocht in combinatie met allerlei vormen van horeca en bezoek aan musea en/of attracties.
Hiernaast is het Stadsganzenbord uitstekend in te zetten als educatief programma voor scholieren en studenten .

“Stadsganzenbord was echt een succes, voor zowel collega’s die in Dordrecht wonen, als daarbuiten. Iedereen is erg enthousiast. Na het weekend ging het er nog over!”

“[…] een hele leuke middag gehad met het stadsganzenborden. Onze collega’s waren enthousiast over de route en zelfs de Leienaars zoals ik hebben nog een nieuw steegje ontdekt.”

“Mijn collega’s en ik hebben een hele leuke dag gehad, stadsganzenbord was erg leuk om te doen. Nog bedankt voor de zeer geslaagde dag! We wisten ook niet dat Leiden zo’n leuke stad was.”

Welke steden komen in aanmerking voor een Stadsganzenbord?

Natuurlijk moet er van de stad een goede kwaliteit 17e-eeuwse plattegrond zijn. Maar daarnaast is het ook van belang dat in de loop der eeuwen het stratenplan niet al teveel is aangetast en de geschiedenis nog zichtbaar is in de gebouwen.

De voordelen van het Stadsganzenbord voor uw stad:

Promotie via landelijk kanaal

Uw stad wordt niet alleen als spellocatie aangeboden op stadsganzenbord.nl, maar ook op het drukbezochte groepswijzer.nl. Aandacht voor het Stadsganzenbord = aandacht voor uw stad.

Toegesneden op de stad

Het Stadsganzenbord is geen generiek spel dat in iedere stad dezelfde inhoud heeft. Alles is toegesneden op de specifieke geschiedenis van de stad, ieder spel is met zorg op maat gemaakt voor de betreffende stad.

Kwalitatief hoogwaardige kennismaking met de stad

Het Stadsganzenbord geeft een breed en correct beeld van de geschiedenis van de stad, waarbij de bezoeker zelf die geschiedenis reconstrueert middels vragen en opdrachten. Aan het eind van het spel heeft de bezoeker niet alleen de mooie plekjes gezien, maar ook kennis opgedaan over grote en kleine feiten uit de lokale geschiedenis.

Langer verblijf in de stad

Het Stadsganzenbord wordt vrijwel altijd verkocht in combinaties met koffie met gebak, lunch en bezoek aan musea of attracties. De spinoff van een bezoek is aanzienlijk en divers.

Interesse in de mogelijkheden voor uw stad?

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van het Stadsganzenbord in uw stad? Neemt u dan contact op met ProKwadraat-Groepswijzer.nl.

U wilt meer informatie over de mogelijkheden van het Stadsganzenbord

6 + 4 =